Boletín das Ciencias, núm. 97, páx. 159-166 (2024)
https://doi.org/10.54954/202497159
Acceso ao artigo completo en PDF
Experimentos periódicos: calcio
Ángel Vidal Vidal (Universidade de Santiago de Compostela)
É fundamental comprender a natureza, estrutura e propiedades dos compostos químicos para entender os fenómenos naturais, procesos industriais e propoñer solucións sostibles ás problemáticas actuais. Qué mellor que facelo experimentando? Ao longo do artigo preséntanse dous traballos prácticos: “Esferificacións. Un experimento comestible”, que explora unha coñecida técnica de cociña molecular e “Sacándolle as cores ao calcio”, que aborda a emisión de luz de sales metálicos ao poñelas en contacto cunha chama. Proporciónanse os fundamentos científicos, procedementos e consideracións prácticas para a realización destes traballos, así como suxestións para ampliar a motivación e comprensión dos estudantes ao mesmo tempo que se desenvolven habilidades científicas.
Como citar este artigo:
Vidal Vidal, A. (2024). Experimentos periódicos: calcio. Boletín das Ciencias, 97, 159-166. DOI: 10.54954/202497159